torsdag 15 februari 2007

Soppa på en spik

Den välsignade pastorn. Idag blev det gourmetsoppa, trots att "inget" fanns hemma.
Vad som fanns var:
ett stycke skrov från gås
två morötter
en palsternacka
några shalottenlökar
lagerblad, rosmarin och pepparkorn
en halv hönsbuljongtärning
lite viktväktarfraîche av mycket utgånget datum
samt en plastbytta med frysta kantareller som pastorn plockade i höstas och inte ville ha med sig till frankerna
Gåsaskrovet fick koka ett par timmar med rotsakerna, buljongen och kryddorna. Sen fiskade jag upp skrov och lagerblad och mixade soppan. Kokade upp med fraîchen och tillsatte kantarellerna.
Brödet jag bakade till blev också en skafferiblandning av det pastorn överlåtit och egna förråd: svedjeråg, lingonsylt, solros- och linfrö, havrekli, rågkross, salt, russin, rågsikt och grahamsmjöl.
Och 17 % extrastark prästost.
Två veckor kvar till lön.

Inga kommentarer: