söndag 14 januari 2007

Där vinet går in går vettet ut

Nu ska jag berätta om några riktigt goda vänner. Vi var på middag hos dem igår. De är duktiga att laga mat båda två. Ingen av dem behöver tänka på vad de stoppar i sig; kanske för att de alltid stoppat i sig i lagom mängd och varit nöjda med det. Därför använder de ofta bra mycket mer fett i maten än vad jag kan göra. Men en god middag tackar man väl aldrig nej till.
Älgfärsbiff med lök, tomat- och mozzarellasallad, grönsallad och ugnsrostade grönsaker! Mums vad gott och dessutom pointsvänligt.
- Biffarna är stekta utan fett, sa värden vänligt.
Vi hade med oss vin och både deras och vårt gick åt. Och nu skulle allt ha kunnat gå på tok - som det ofta gör.
Alkohol gör att gränser luckras upp, föresatser glöms och gamla frossarbeteenden väcks till liv. Vad gör riktigt goda vänner då? Sätter fram en kaloristinn efterrätt och en lyxig chokladask?
Nä, ett stort fat med härlig, färsk frukt i många färger. Samt cocktailtomater.
Gissa om jag var glad för det i morse!

Inga kommentarer: