fredag 19 januari 2007

Bakslag

Österbybruk vecka 3. Nya medlemmar fortsätter att strömma till. Det är roligt! Kanske har alla nu hunnit pröva pulvren, sopporna och fettdieterna, för rapporterna är samstämmiga från alla mina kolleger runt om i landet: medlemmarna kommer tillbaks till det man vet funkar. ViktVäktarna tar lite längre tid. Man MÅSTE lägga om sina vanor en efter en, men man äter gott, man äter hälsosamt, man äter av allt man vill och det är vanlig mat det handlar om.
Och österbyborna, gimo- och alundaborna, östhammarsborna, örbyhusarna, toboiterna och tierparna lyckas igen: 1,1 kg i genomsnittlig viktminskning - bravo!
Ändå kan det vara motigt ibland. Igår visade vågen på plus fyra hekto. Hjärnan går i gång. Vad kan det bero på? Mens, PMS, graviditet?! Nä. Ett kilo snor i huvudet, som en medlem föreslog igår? Nä, jag är frisk som en nötkärna. Aaah, jeans istället för kjol. Äh!
Besvikelse - jag har ju gjort allting rätt. Allting. Allting?
En sak har jag faktiskt gjort rätt: nämligen fyllt i checklistan. Vet ni vad checklista står för? Den står för kontroll. Men det låter ju checkare med käcklista. Att ta kontrollen över det man stoppar i sig, innebär att man först måste registrera det man stoppar i sig. Även när man norpar barnens lördagsgodis, tar de sista skedarna köttfärssås i grytan när alla har gått, bryter en liten bit av sockerkakan, nattmackorna, provsmakningen i butiken, första köttbullarna medan man steker, etc etc.
Jaha, och vad säger min egenkontroll? Två dagar bra. 17 Points. Sen över tjugo, utom på helgen då siffrorna lyser emot mig: 36 points och 40,5. Allting rätt? Ha-ha.
Minnet är väldans kort.
Om jag inte hade fyllt i checklistan hade jag nog fortsatt tro att jag gjorde det mesta rätt och sen kanske tänkt: Det här programmet funkar inte på mig. Nu kan jag inte ens ljuga för mig själv.
I morrn ska jag simma. Vi ses i bassängen!

1 kommentar:

Hemulen sa...

Du skriver så roligt.

///Hemulen