tisdag 29 september 2009

Jajaja

Det tjatas. Det tjatas på att inget händer på den här bloggen. Tjat, tjat, tjat.
It´s very simple, folks: händer det inget på vågen, så händer det inget på bloggen.
Hur kul tror ni det är; när Östhammar gått ner 108, Österby 130 och SLU 68 kg och jag har gått upp tre?
Inget.
Nå, igår travade jag troget på genom regnet i elljusspåret - ensam! Hrrrmmmm.
Idag cyklade jag en omväg till Österby och handlade. Trevligt, soligt.
Igår käkade vi rotfruktsgryta till middag (ur Powerstart 1), men eftersom jag ville ha bengalisk mango chutney till vart det lite mer points än tänkt.
Idag blir det kapris- och baconspäckad skinkstek ur Köksmästarens kokbok, en väldigt trevlig VV-kokbok från 2001. Där står det kotlettrad, men man tager vad som ICA till extrapris haver:
en skinkstek (eller kotlettrad)
salt
svartpeppar
1 pkt bacon
1 gul lök (men jag tar en halv röd)
1,5 msk dijonsenap
0,5 dl kapris
Sen kan man göra en sås också, men idag blir det bara stor sallad med fetaost till köttet. Salladen innehåller: provencalsk salladsblandning, paprika, kålrabbi, tomater, sugersnaps, gurka, avocado, rödlök och fetaost. Allt skuret i SMÅ bitar. Vinägrett därtill för den som vill: hälften jungfruolivolja, hälften balsamvinäger, rejält med citronpeppar.
Klipp baconet i småbitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper. Dispose of the fat. Bryn löken. Blanda bacon, lök, senap och kapris till en gegga. Skär snitt i köttet och proppa in geggan där. Kladdigt, men värt besväret. Salta och peppra köttet. Stek i ugnen 175 grader i 1-11/2 tim. Själva köttet 4 1/2 POINTS.
Gött. Enda nackdelen är att man får slåss för att få nåt undan till matlådan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter jättegott, men som student har man inte råd med fyrtioelva olika råvaror och man har inte halva dagen på sig att laga maten heller! Har du inga recept som kostar 5 spänn per portion och tar 2½ min att laga och ändå smakar gudomligt gott?

/Uppsalastudent

Karin Cassel sa...

Jag minns den ljuva tiden, jag minns den som igår.... när jag var student. Nu ska jag var lite morsig: Sällan har jag väl haft så mycket egen tid som då, och jämför jag med tillvaron nu som ensamstående mamma hade jag betydligt mer pengar att röra mig med då som student... men det var jag det och det var då det.
Om vi säger så här: ska jag döma efter vad studenterna på ICA Väst lägger i sina varukorgar så verkar inte just pengar vara problemet. Och ser jag på vilka som frekventerar stadens caféer verkar inte heller tiden vara ett stort bekymmer. (Skinksteken kostade för övrigt 29:90 kilot på ICA i Österbybruk. Och medan den är i ugnen kan man ju till exempel ägna sig åt sina studier.)Så! Slut på "På min tid, då...".
Men ett snabbt och halvgudomligt gott tips ur Powerstart 4 med fyllda tortillabröd: 1 tortillabröd, pepparrot, lättmjukost, sallad, tomater, 1 skiva rostbiff. Stek dubbelvikt i lite olivolja. Klart.