tisdag 28 augusti 2012

Salsiccia svedese con tagliatelle

I Tierp av alla ställen hittade jag idag billig Salsiccia. Denna kryddiga italienska korv görs numera även på nötfärs, även om gris är den ursprungliga råvaran. Gott och superenkelt är det hursomhelst; perfekt till fredags-, eller varför inte, tisdagsmys.

För fyra personer.

1 röd lök
1 solo vitlök
4 salsiccio
kantareller
krossade tomater med basilika
en skvätt vin - rött eller vitt efter behag
salt

tagliatelle
parmesan

Fräs finhackad rödlök och vitlök i olja, tillsätt tärnade kantareller eller annan, smakrik svamp. Skär upp skinnet på korvarna och mosa korvfärsen i stekpannan. Bryn lätt. Salta försiktigt. Tillsätt krossade tomater och vin. Sjud några minuter.
Servera med (fullkorns-)tagliatelle och riktig parmesanost som du hyvlar själv.
Mineralvatten eller ett italienskt primitivovin passar bra till.
En grönsallad efteråt känns fräscht.
Längtar till Florens.