tisdag 29 september 2009

Jajaja

Det tjatas. Det tjatas på att inget händer på den här bloggen. Tjat, tjat, tjat.
It´s very simple, folks: händer det inget på vågen, så händer det inget på bloggen.
Hur kul tror ni det är; när Östhammar gått ner 108, Österby 130 och SLU 68 kg och jag har gått upp tre?
Inget.
Nå, igår travade jag troget på genom regnet i elljusspåret - ensam! Hrrrmmmm.
Idag cyklade jag en omväg till Österby och handlade. Trevligt, soligt.
Igår käkade vi rotfruktsgryta till middag (ur Powerstart 1), men eftersom jag ville ha bengalisk mango chutney till vart det lite mer points än tänkt.
Idag blir det kapris- och baconspäckad skinkstek ur Köksmästarens kokbok, en väldigt trevlig VV-kokbok från 2001. Där står det kotlettrad, men man tager vad som ICA till extrapris haver:
en skinkstek (eller kotlettrad)
salt
svartpeppar
1 pkt bacon
1 gul lök (men jag tar en halv röd)
1,5 msk dijonsenap
0,5 dl kapris
Sen kan man göra en sås också, men idag blir det bara stor sallad med fetaost till köttet. Salladen innehåller: provencalsk salladsblandning, paprika, kålrabbi, tomater, sugersnaps, gurka, avocado, rödlök och fetaost. Allt skuret i SMÅ bitar. Vinägrett därtill för den som vill: hälften jungfruolivolja, hälften balsamvinäger, rejält med citronpeppar.
Klipp baconet i småbitar och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper. Dispose of the fat. Bryn löken. Blanda bacon, lök, senap och kapris till en gegga. Skär snitt i köttet och proppa in geggan där. Kladdigt, men värt besväret. Salta och peppra köttet. Stek i ugnen 175 grader i 1-11/2 tim. Själva köttet 4 1/2 POINTS.
Gött. Enda nackdelen är att man får slåss för att få nåt undan till matlådan.